Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek de Hermione, het fregat van de vrijheid

Het fregat Hermione, een fascinerend spektakel voor jong en oud!

Middenin het Arsenaal van Rochefort, op twee stappen van de Koninklijke Touwslagerij ligt de Hermione, de meer dan 65 meter lange mythische driemaster uit de 18e eeuw, de grootste replica van een traditioneel schip dat ooit in Frankrijk is gebouwd.

Bezoek het schip van binnen, zijn verschillende dekken, zijn uitrusting en het dagelijks gebruik ervan.

De reconstructie van de Hermione, waarvan het origineel gebouwd werd tussen 1778/1779, is een authentiek eerbetoon aan Lafayette en een herleving van het grote avontuur van de solidariteit tussen de mensen. Het is een getuigenis van de Geschiedenis tussen Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika.

Sinds juli 1997 heeft de Vereniging Hermione-La Fayette zich ingezet voor de realisatie van de exacte replica van het fregat Hermione, Frans oorlogsschip met 34 kanonnen, waarmee La Fayette de Amerikaanse opstandelingen kon bereiken die in 1780 vochten voor hun onafhankelijkheid.

2015 : Top start van het uitzonderlijke avontuur naar Amerika, in de sporen van La Fayette

De Stichting Hermione, opgericht in 2011 onder auspiciën van de Stichting Erfgoed, wordt voorgezeten door Erik ORSENNA, auteur en lid van de Académie Française.

De Stichting Hermione heeft als doel om de reis van de fregat naar Amerika te organiseren, in de sporen van La Fayette. De expeditie vindt plaats tussen april en augustus 2015.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español