Current Size: 100%

Printer-friendly version

Bezoek het île de Ré, met zijn verblindend mooie kleuren

Het île de Ré, een rijk eiland met veel gezichten

Het île de Ré is bekend om zijn bijzondere licht, de vele zonuren, de blauwe zee en de schitterende landschappen. Stap uit de auto en gebruik de vele fietspaden om dit eiland op de fiets te ontdekken.

Ontdek het île de Ré en zijn idyllische omgeving.

Bekijk eens iets anders op deze kaap in het noorden van de Charente-Maritime, voor La Rochelle, en maak kennis met "Ré la blanche". Het île de Ré staat bekend om het licht dat door de tien dorpen wordt gereflecteerd: In al zijn schoonheid zijn bijvoorbeeld Ars, maar ook La Flotte hier perfecte voorbeelden van. Ook mag u een bezoek aan de oude haven van Saint Martin de Ré, dat behoort tot het Werelderfgoed, niet missen. Maar Ré dat is ook grote zandstranden, zoutwatermoerassen en schitterende kleuren.

De vele fietspaden nodigen uit om het eiland zonder auto te ontdekken, in uw eigen tempo en het hele jaar door, dankzij het zachte klimaat van het eiland. Met een uitstapje naar zee zult u zich fitter voelen en kunt u genieten van de frisse zeebries.

Er is in elk seizoen veel te doen: lange tochten te voet, op de fiets of te paard, of een partijtje tennis, met het hele gezin of met vrienden. Aan de andere kant kunt u het hele jaar door surfen, kitesurfen of windsurfen.

Ontdek Ré en zijn voor wellness ideale omgeving

De Charente-Maritime is het eerste departement in Frankrijk voor wellness met behulp van zeewater. Met drie thalasso-centra en vele spa’s en schoonheidsinstituten draagt het île de Ré bij aan deze classificering en ontvangt liefhebbers van kuren het hele jaar door. Laat de stress van het dagelijks leven achter u en geef u over aan de geneugten van de kuuroorden.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español