Current Size: 100%

Printer-friendly version

De Charente, een toeristisch kruispunt.

Aan de oevers van de Charente liggen steden die beladen zijn met historie.

De Charente met zijn zijrivieren, zoals de Boutonne of de Seugne, stromen vredig door de Charente-Maritime. Ze bieden een vredige haven, ver van het tumult van de kust.

De Charente en zijn riviertoerisme.

De Charente is een rivier die over 170 kilometer bevaren kan worden, tussen Angoulême en Rochefort. De Charente mondt uit in de Atlantische Oceaan, na Rochefort, bij Port-des-Barques om precies te zijn, tegenover het Ile Madame.

U kunt een boot huren zonder vaarbewijs, bij de waterstations, in de grootste havens. Hiermee kunt u in alle vrijheid van uw vakantie genieten.

Aan de oevers van de Charente staan schitterende steden die de moeite van een bezoekje waard zijn. Saint Savinien, Port d’Envaux, of Crazannes, herinneren aan het rijke verleden van de rivier, toen deze gebruikt werd door binnenschepen voor het transport van Cognac en lokale wijnen van Charente naar de havens aan de kust. Saint-Jean-d’Angély, aan de voet van de Boutonne is een ideaal uitstapje voor diegenen die willen genieten van de prettige manier van leven in de regio van de Charente.

Vanuit een camping kunt u alles wat deze regio te bieden heeft, goed verkennen. Ga op ontdekkingsreis door de oude provincies van Angoumois en Saintonge. De Charente-Maritime is geschikt voor heerlijk vakanties met het gezin, gezellig met vrienden of romantisch met z’n tweeën.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español