Current Size: 100%

Printer-friendly version

Fort Boyard en het Arsenaal aan de Monding van de Charente

Bezoek het Fort Boyard en de Monding van de Charente, twee van de schatten van de Charente-Maritime

Om het Arsenaal van Rochefort en de monding van de Charente te verdedigen tegen vijandige schepen, zijn ongeveer 200 jaar geleden meerdere forten gebouwd. De beroemdste daarvan is natuurlijk het Fort Boyard !

Fort Boyard, een majestueus schip van steen met een dikke ombouw, bewaakt de monding van de Charente.

Zelfs al is hij niet toegankelijk voor het publiek, u kunt er toch heel dichtbij komen, dankzij de vele rondvaarten op zee. Maak een rondvaart en bekijk het fort zoals u deze nog nooit gezien heeft. U vaart tot vlakbij het beroemde « schip van steen », oorspronkelijk gebouwd om de monding van de Charente, de rede van het ’île d’Aix en het Arsenaal van Rochefort. De bouw, in opdracht van Napoleon, duurde bijna 60 jaar, waarvan 20 jaar alleen al voor de fundering. Napoleon heeft de voltooiing nooit mogen zien, zelfs al vertrok hij vanaf het île d’Aix voor zijn verbanning in 1815.

Het Fort Boyard is wereldwijd bekend door de televisie-uitzending. Door zijn complexe constructie is het een architecturaal hoogstandje, maar had al bij zijn opening geen functie meer. Niet ver daar vandaan kunt u de andere forten bekijken, die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken:: Fort Louvois, Fort Enet, Fort Lupin etc. Genoeg om uw fantasie op los te laten!

De Monding van de Charente, een belangrijke commerciële weg.

De Monding van de Charente, 171 km lang, strekt zich uit van Angoulême tot de Atlantische Oceaan. De Charente is een brede en slingerende rivier, waarvan de loop is bezaaid met historische steden en dorpen, zoals Saintes, Rochefort en Saint-Savinien.

De Charente is een paradijs voor vissers, omdat er vele vissoorten in leven : forel, snoek, karper, paling en baars. Deze vissen staan volop op het menu van de plaatselijke koks en restaurants.

De Charente heeft bijgedragen aan de bloei van de lokale wijnbouw. Talrijke wijngaarden, wijnkelders en distilleerderijen bevinden zich op zijn oevers.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español