Current Size: 100%

Printer-friendly version

De Seudre, de kleinste rivier van Frankrijk

De Seudre, de kleinste rivier van Frankrijk

Het is de mens die de schitterende landschappen langs de Seudre heef gevormd. Arvert, het prachtige dorp Mornac-sur-Seudre, en Saujon, zijn hooggewaardeerde plekken voor vakantie op het platteland, in het hart van de vallei van de oestercultuur.

De Seudre, land van de oestercultuur, is een puzzel van kleuren, smaken en geuren.

De riviermonding van de Seudre is een uitgebreid moeras in een lagune, tegenover het île d’Oléron, en trekt jaarlijks vele toeristen. Ontdek de rust en de charme van de steden en dorpen in de omgeving. De zoutwatermoerassen die daar ooit aangelegd zijn, hebben plaatsgemaakt voor bassins voor het kweken van oesters. Hier vindt u schitterende landschappen gevormd door de oestercultuur en de zoutwinningen.

Om van de ene naar de andere oever te gaan, heeft u de keuze tussen de brug of een pont, wat veel rustiger is.

Aan de rechteroever vindt u Marennes, de hoofdstad van de oester. Bezoek de dorpen waar de zoutwatermoerassen liggen, zoals Saint-Just-Luzac, Saint-Sornin, Port-Paradis, of « La Cayenne » de plek die symbool staat voor de oestercultuur met de Cité de l’Huître.

Aan de linkeroever vindt u het dorp La Tremblade, dat van oudsher leeft van de zee. Stap in de kleine trein « La Coquille Filante » en bezoek de activiteiten die verbonden zijn aan de oestercultuur, via La Grève, de hutjes en de markten.

Vakantie rondom de Seudre, even helemaal weg.

Er zijn routes uitgestippeld voor trektochten te voet of met de fiets, waarbij u alle tijd heeft om het hart van deze regio, rijk aan oesterkwekerijen, te bekijken.

Rechteroever : route van 47 km. Vertrek vanuit de jachthaven van Marennes, en aankomst in Gua. Linkeroever : route van 30 km. Vertrek vanaf Chenal de l’Atelier in La Tremblade, en aankomst in de haven van Mornac-sur-Seudre.

Elk jaar in augustus wordt de «remontée de la Seudre» georganiseerd in Etaules, l’Eguille-sur-Seudre en La Tremblade. Deze trektochten te voet, per fiets, te paard of over het water kunt u de hele zomer volgen. U kunt lekker rondlopen op prachtige plekken zoals: de Cité de l’huître, de Musée Ostréicole, de Moulin des Loges (de enige nog werkende getijdenmolen). U kunt uw bezoek aanvullen met natuurgebieden, waar u kunt genieten van het gevoel van vrijheid.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español