Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek de Zoo van La Palmyre

De Zoo van La Palmyre, één van de meest gerenommeerde zoölogische parken van Europa

Tijdens een wandeling over de overschaduwde paden in het 18 hectares grote dennenbos van de zoo, bekijkt u 1.600 dieren en 115 verschillende diersoorten. Elk jaar registreert het park 250 geboortes!

De Zoo van La Palmyre is één van de beste zoölogische parken van Frankrijk en is het gegroeid tot een onmisbare attractie in de regio Poitou-Charentes.

De dierentuin van La Palmyre is in 1966 opgericht door Claude Caillé en ontvangt jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers die komen kijken naar de meer dan 1.600 zoogdieren, vogels en reptielen, en niet te vergeten de tijgers van het spel Ford Boyard. De dierentuin is vandaag de dag een van de meest bezochte toeristische attracties van het departement Charente-Maritime.

Het park registreert elk jaar 200 tot 300 geboortes, een succes dat zich laat verklaren door de toegewijde zorg voor de voeding en het welzijn van de dieren in het zoölogische park.

De Zoo van La Palmyre zet zich in voor het behoud van soorten door middel van een internationale samenwerking.

Het zoölogische park van La Palmyre speelt een belangrijke rol in het behoud van bijna uitgestorven soorten. Het neemt deel aan de financiering van meerdere programma’s die zich hiervoor inzetten door middel van steun aan wetenschappelijk, technisch en logistiek onderzoek (interventie ter plaatse door dierenartsen, verzorgers of gedragsdeskundigen in dierentuinen, aanschaf van materieel…).

Vandaag de dag beheert de Zoo de La Palmyre meerdere samenwerkingsprogramma’s voor behoud in situ. Het doel is om diersoorten, waarvan het voortbestaan op de langere of kortere termijn bedreigd wordt door ontbossing, jacht, de uitbreiding van menselijke activiteiten of de vernietiging van de leefomgeving... Het merendeel van de betreffende dieren zijn primaten, die 27% van de in de dierentuin aanwezige dieren vertegenwoordigen en die deel uitmaken van de meest bedreigde diersoorten in het wild.

Voor meer informatie :

ZOO de La Palmyre
B.P. 08
17570 LES MATHES / LA PALMYRE
Tél : 05 46 22 46 06
Fax : 05 46 23 62 97
admin@zoo-palmyre.fr
www.zoo-palmyre.fr
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español