Current Size: 100%

Printer-friendly version

Het erfgoed van de Charente-Maritime

De Charente-Maritime heeft een grote diversiteit in erfgoed en nodigt u uit om zijn geschiedenis, monumenten en cultuur te komen bezichtigen.

Ontdek plekken beladen met geschiedenis, bezoek de citadellen, de donjons en de kastelen en loop langs meesterwerken van de Middeleeuwen. De historie wacht op u in de Charente-Maritime !

Erfgoed met een glorieus verleden heet u welkom.

Hier volgt een kleien selectie uit de belangrijke plekken van de Charente-Maritime die u kunt gaan bezoeken:

De stadswallen van Brouage rijzen op uit de moerassen en vormen een parcours van 2 km in de vorm van een ster. Vanaf deze wallen kunt u de zee zien en u verwonderen over hoe goed de gebouwen van het fort bewaard zijn gebleven. Een zorgvuldige architectuur van vroeger waar men het kruitmagazijn van Saint-Luc met zijn luchtbogen, evenals de latrines met hun systeem van waterlozing kunt bekijken.

U kunt ook de ondergrondse poorten bezichtigen, die in de zijkanten van de wallen zijn gemaakt, waarmee men destijds de handelswaar kon beschermen. De stad Brouage organiseert het hele jaar rondleidingen waarmee de geschiedenis van de stad wordt verteld door middel van het erfgoed.

In de stad Pons en Charente-Maritime heeft u de mogelijkheid om de 33 meter hoge toren, ooit donjon van het Château de Pons te bezichtigen, die het symbool is van de stad. Het is een van de best bewaard gebleven overblijfselen van stadswallen in de Saintonge, en biedt een uniek panorama over de vallei van de Seugne.

Bezoek de Châteaux van de Roche-Courbon, Château van Crazannes. Deze historische monumenten hebben een interessante historie en een oogverblindende architectuur.

Vergeet niet om de Eglise Saint-Pierre-d’Aulnay-de-Saintonge te bezoeken in de Charente-Maritime, een waar meesterwerk van de romaanse poitevinse kunst van de XIIe eeuw en in de Middeleeuwen een stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Deze kerk dankt haar reputatie aan de rijke sculpturen en aan de evenwichtige proporties.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español