Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek het île d’Oléron

Het île d’Oléron, een gebied met diversiteit en betoverende natuurlandschappen

Het île d’Oléron ontvangt u in een uitzonderlijke natuuromgeving. Het gebied is rijk aan een grote diversiteit en een goed behouden wilde natuur.

Ontdek het île d’Oléron en zijn bijzondere historische erfgoed

Ga op ontdekkingsreis naar de bijzondere plaatsen die het île d’Oléron rijk is. Ontdek de Citadelle van het Château d’Oléron, gebouwd naar de plannen van Vauban, of bezoek de dodenlantaarn in Saint-Pierre d'Oléron die dateert van de XIIe eeuw : de hoogste van Frankrijk.

Beklim de 224 treden van de vuurtoren van Chassiron (46 meter hoog), mythisch en symbolisch voor het eiland, en laat u verleiden door een onvergetelijke tocht rond het Fort Boyard, landelijk beroemd.

Het île d’Oléron « de lichtgevende » en zijn natuurlandschappen

Het île d’Oléron, dat zijn ook schitterende zandstranden die grenzen aan majestueuze dennenbossen. Deze unieke natuurlandschappen vormen een ideale omgeving om u op te laden en te sporten zoals lange tochten of surfen.

Aan de kant van Chassiron vindt u kliffen van kalksteen die in de Atlantische Oceaan duiken. Ga te voet of met de fiets op ontdekkingsreis over dit eiland, u zult versteld staan van de veelheid aan landschappen die zich zullen ontvouwen.

Het île d’Oléron, dat is ook een land van tradities

Onder de typische activiteiten van het ’île d’Oléron valt de visserij, zoals die te zien is in de charmante haven van La Cotinière, 1e vissershaven van de Charente-Maritime. De aankomst van de boten in de haven, bij vloed, is spectaculair. De oesterteelt is ook een alom tegenwoordige economische activiteit op het eiland, waar met nog altijd de authentieke kleurige hutjes vindt op de locaties van de oesterteelt. Het île d’Oléron is internationaal bekend om zijn oesters met de appellatie « Marennes-Oléron », waar u onbeperkt van kunt genieten.

Wat betreft de sport is het eiland heel aantrekkelijk voor zowel surfers als wandelaars en fietsers die kunnen genieten van de maritieme dennenbossen en de oude zoutwatermoerassen.

De wijnbouw wordt nog altijd beoefend op het eiland. De wijndruiven van Oléron hebben de appellatie «Cognac» en de wijnboeren maken er hun beroemde «Pinot des Charentes» mee, evenals een typische lokale wijn.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español