Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek de oude provincie van de Aunis

Ontdek de Aunis, een regio die de vakantiegangers oproept te ontspannen.

De Aunis, in het noorden van de Charente, is een ideale plek om te ontspannen, in de buurt van grote toeristische trekpleisters. Surgères is een van de toegangspoorten naar het Marais Poitevin.

De Aunis is gelegen in het noordoosten van het departement Charente-Maritime, en is een regio met mooie natuurlandschappen. In het noorden wordt de grens gevormd door het Marais Poitevin, in het oosten door de Saintonge en in het westen door de Atlantische Oceaan.

Ontdek de uitzonderlijke architecturale plaatsen van het rijke culturele erfgoed.

Tijdens een wandeling door het historische centrum van Surgères kunt u de middeleeuwse stadsmuren van Surgères bekijken, die de kerk van Notre-Dame en de resten van het grote Château Seigneurial van de 12e eeuw ommuren. Het geheel vormt een architecturale eenheid die beladen is met historie, gelegen in een groot park waarin honderd jaar oude bomen staan.

Stop even bij de molen van Bauregard, in Marans, de laatste nog werkende molen van de Aunis. Ontdek hoe hij werkt en kijk hoe biologisch tarwemeel wordt gemaakt.

De steenbakkerij staat ook voor u open, zodat u een van de belangrijkste economische activiteiten van vroeger kunt bekijken : het maken van stenen. Een unieke plek, gelegen midden in het moeras, in Grève-sur-le-Mignon.

De oude provincie Auris met de hoofdstad La Rochelle.

Deze oude provincie was de kleinste van Frankrijk en had als hoofdstad La Rochelle. Rochefort, Surgères en Marans maakten de lijst van steden van deze historische en culturele regio compleet. De Aunis verdween in 1790 bij de instelling van departementen, die een eind maakte aan de provincies.

U kunt ook gaan genieten van de charme van de naburige eilanden en het eiland dat deel uitmaakte van het grondgebied: het île de Ré !

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español