Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek het Marais Poitevin, het « Groene Venetië »

Het Marais Poitevin, geclassificeerd als Regionaal Natuurpark, is een unieke toeristische attractie in Europa.

Het Marais Poitevin strekt zich uit over drie departementen: de Vendée, de Deux-Sèvres en de Charente-Maritime. Het «Groene Venetië», zoals men het noemt, maakt deel uit van die speciale, tijdloze plaatsen waar alles langzamer gaat.

Ontdek de verschillende landschappen die het Marais Poitevin vormen en laat u verrassen door hun diversiteit.

In het oosten ziet u de monding van de Sèvre Niortaise, die uitmondt in de Baie de l’Aiguillon. Deze plek vormt een rustplaats voor duizenden trekvogels die komen uitrusten op de zoutvlakten en op de bedekte slikken.

Vlak bij de Atlantische Oceaan zijn de « opgedroogde moerassen » grote sectoren beschermd tegen overstromingen en vloed door gordels van dijken. Ze vormen grote open vlakten waar bomen een zeldzaamheid zijn. Tussen de kalkhellingen en de droge moerassen vindt u de «natte moerassen» die samenvallen met de uiterwaarden van de rivieren zoals de Vendée, de Autizes en rivieren als de Sèvre Niortaise en de Lay.

Gun uzelf een rondvaart of een fietstocht in het Marais Poitevin.

Of het nu met of zonder gids is, een rondvaart door de groene kanalen laat u een fauna en flora zien van een grote rijkdom.

Het is ook heel prettig om op de fiets door het moeras te zwerven, in een rustgevend groen landschap. Men kan hier gewoon even de tijd nemen om te leven…

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español