Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek de Sèvre Niortaise.

Ontdek de monding van de Sèvre Niortaise, tussen het Marais Poitevin en de zee.

De Sèvre Niortaise stroomt van Marans, een oude commerciële haven met aangename kades, en doorkruis het Marais Poitevin, ook wel « Groen Venetië» genoemd, met zijn doolhof aan weelderig begroeide sloten.

De Sèvre Niortaise, een kustrivier die een omweg waard is.

De Sèvre Niortaise ontspringt in de Deux-Sèvres en mondt uit in de Atlantische Oceaan, tegenover het île de Ré. De baai van Aiguillon waar deze schitterende rivier doorheen stroomt, biedt gevarieerde landschappen die de hele dag door van kleur veranderen.

De Sèvre Niortaise is 155 km lang en stroomt door het hele Marais Poitevin. In de loop der tijden zijn talrijke aanpassingen gedaan om de loop van het water in een commerciële weg te veranderen.

Het kanaal van Marans naar de zee is een aftakking die werd gegraven aan het eind van de XIXe eeuw om de haven van Marans te bedienen en het te verbinden met het kanaal dat van Marans naar La Rochelle loopt.

Bezoek de Sèvre Niortaise, een paradijs voor vogels.

De monding van de Sèvre Niortaise is vandaag de dag een ware toevluchtshaven van vrede en rust, voor vogels, maar ook voor de toeristen. De Sèvre Niortaise is een plek waar vissers volop genieten en die bekend staat om zijn plaatselijke fauna. Slechts een paar bootjes kabbelen hier rustig rond.

Tijdens schitterende wandelingen kunt u de groene, blauwe en gele kleuren bewonderen van dit vredige landschap waar u op adem kunt komen en de charmante dorpjes aan de rand kunt bezoeken.

De Sèvre Niortaise heeft zijn naam gegeven aan het departement van de Deux-Sèvres, samen met de Sèvre Nantaise.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español