Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek het île Madame in Charente-Maritime

Het île Madame, een natuurreservaat

Het île Madame is het kleinste van de vier eilanden van de Charente. Het is alleen toegankelijk bij eb via een weg die bij vloed onder water staat.

Ontdek het île Madame, een mysterieus eiland

Het is heel apart, maar het île Madame is alleen bij eb bereikbaar vanaf de Port-des-Barques, te voet of met de auto. Houdt het tijdschema van de getijden in de gaten, anders houdt Madame u vast !

Het île Madame bevindt zich aan de linkerkant van de riviermonding van de Charente tussen het schiereiland Fouras en het île d'Aix in het noorden, en de kleine oesterhaven Port-des-Barques, de gemeente waar het administratief gezien aan is verbonden. Het ligt tegenover het île d'Oléron en het beroemde Fort Boyard.

Ontdek het île Madame, een paradijs voor vissers

Aan de andere kant moet u wachten op vloed om gebruik te kunnen maken van de houten pontons op palen.

Het île Madame heeft maar één weg die over het hele eiland loopt. Tijdens uw tocht steekt u kleine kreken over met mooie uitzichten op de riviermonding van de Charente en Fouras-les-Bains. Verder naar het zuiden heeft u op een klein zandstrandje een uniek uitzicht op deze opstelling van carrelets en op de oceaan.

Ontdek het île Madame, en zijn boerderij Aquacole

De boerderij Aquacole is de enige attractie op het île Madame. Daar moet u beslist even langs, om de zoutwinning in de zoutwatermoerassen te bekijken en de oogst van zeekraal. U kunt hier ook de smakelijke zeevruchten proberen.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español