Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek La Rochelle, hoofdstad van de Charente-Maritime

Ontdek de stad La Rochelle waar het goed toeven is.

La Rochelle, een stad die u moet bezoeken tijdens uw vakantie. Een prachtige omgeving op een unieke toeristische locatie.

La Rochelle, een authentieke stad in Charente-Maritime.

Genesteld in het hart van de Atlantische kuststrook, biedt de duizend jaar oude binnenstad van La Rochelle een idyllisch decor. De binnenstad van La Rochelle een zijn uitzonderlijke architecturale erfgoed weten te behouden tijdens de hele cyclus van modernisering. Deze stad is gevormd door zijn afhankelijkheid van de zee, een onmiskenbare aanwinst voor de ontwikkeling van het departement, zowel vanuit het economische, het culturele als het toeristische oogpunt.

De stad telt 79.521 inwoners en is daarmee een van de meest aantrekkelijke steden van Frankrijk, vanuit toeristisch oogpunt.

Zoekt u een camping voor een gezellige vakantie ? Dan moet u naar La Rochelle

La Rochelle heeft meerdere trekpleisters, zodat het programma van uw vakantie al snel vol zal staan : een wandeling in de oude binnenstad met zijn voetgangerszones, zonnebaden op de terrassen van de oude haven met zijn beroemde torens, een strandwandeling of een zeetochtje om volop de gezonde zeelucht te kunnen inademen.

Beweeg mee op het ritme van de artistieke en culturele activiteiten, de talrijke gezellige plekken en het beroemde festival Les Francofolies. Kom deze memorabele stad ontdekken en reserveer uw camping om of nabij La Rochelle, voor een paar dagen of weken. Het is een uitstekend vertrekpunt voor een heerlijke vakantie, met de îles d’Oléron en de Ré vlakbij.

Kies voor een ontspannen vakantie aan de kust

Zowel de bewoners van La Rochelle als de bezoekers zijn vooral gek op deze «unieke, prettige leefomgeving», zelfs al blijven ze maar korte tijd in deze charmante stad. Hier is de oceaan alom vertegenwoordigd, in de havens van de stad : de “Vieux Port” in het centrum, de “Port de Plaisance” van Minimes, de “Port de Commerce” van La Pallice en de “port de pêche” van Chef de Baie.

La Rochelle is een echt stad van uitwisselingen, door haar ligging aan de Atlantische kust, waar het architecturale erfgoed de weerspiegeling is van de vele origines van de stad.

De meest sportieve mensen onder u zullen genieten van de vele mogelijkheden in deze prestigieuze stad, het kloppend hart van de regio gericht op de nationale en internationale scheepvaart.

Wat betreft het vervoer stimuleert La Rochelle de « schone » vervoersmiddelen (gratis fietsen, elektrische shuttle, zeebus, elektrische auto’s…) en voor uw ontspanning heeft de stad vele groene ruimtes (parken en tuinen, moeras van Tasdon, strand met de benaming "Pavillon bleu").

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español