Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek Rochefort, zijn haven en zijn maritieme arsenaal

Ontdek het toeristische Rochefort en zijn beroemde maritieme arsenaal.

Welkom in Rochefort, een stad die trots is op zijn maritieme verleden, die elk jaar talloze toeristen trekt van over de hele wereld. Rochefort, gesticht in 1666 onder leiding van Colbert, is de stad waar Lodewijk XIV het mooiste maritieme arsenaal van zijn koninkrijk van wilde maken.

Benoemd als « Stad van de Kunst en de Historie», met zijn Place Colbert (die van de film Les Demoiselles), zijn arsenaal en vooral de beroemde Corderie Royale (Koninklijke Touwslagerij) aan de Charente, Rochefort, de stad van Pierre Loti, is een plek waar toeristen graag rondwandelen. Gun uzelf ook een heel andere reis die zowel de kleinen als de groten zal bevallen en steek de laatste zweefbrug van Frankrijk over.

Ga op ontdekkingsreis in het arsenaal van Rochefort.

De haven van Rochefort verbindt de stad al drie eeuwen met de Atlantische Oceaan en is gelegen aan de mond van de Charente, die men kan oversteken over de Zweefbrug.

Rochefort heeft een strategische ligging, beschermd achter zijn eilanden: Ré, Oléron et Aix. Daarom koos Colbert deze stad die het grootste militaire arsenaal werd van het koninkrijk van Lodewijk XIV. In 250 jaar werden in Rochefort meer dan 350 schepen gebouwd, bewapend en onderhouden.

Dit verleden heeft talrijke sporen achtergelaten in de Geschiedenis, zoals met name de Corderie Royale, waar men ooit de touwen voor de Marine maakte. Deze plek, geheel gerenoveerd, huist nu het Internationale Centrum van de Zee.

Niet ver daar vandaan kunt u het beroemde droogdok bezoeken, waar de Hermione, het fregat van La Fayette lag. De exacte replica van deze schitterende en beroemde 45 meter lange driemaster, waarvan het origineel in Rochefort werd gebouwd in 1779, werd tussen 1997 en 2014 gerealiseerd in het Arsenaal van Rochefort.

Ontdek de authentieke charme van het stadcentrum van Rochefort.

Het gezellige stadscentrum, waar de komische film "Demoiselles de Rochefort" werd gedraaid, de beroemde musical van Jacques Demy, ademt een authentieke sfeer. Gelegen aan een van de straten vlakbij het plein Colbert, staat het huis van Pierre Loti, de bizarre schrijver en ontdekkingsreiziger, die van zijn woning een uitbundige plek heeft gemaakt, die zijn karakter goed weergeeft.

Stop even op de Zweefbrug, de vreemde oversteek over de Charente.

De Zweefbrug verbindt de twee oevers van de Charente. U steekt deze historische brug over in de gondel die boven het water hangt. De brug rust op twee 66 meter hoge pilaren, die aan de ene en de andere kant van de Charente staan. Het is de enige en laatste nog werkende zweefbrug van Frankrijk.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español