Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek Saintes, een bijzondere historische stad.

Bezoek Saintes in Charente-Maritime, een stad beladen met historie.

Saintes is rijk aan een historie die dateert van meer dan 2.000 jaar en ademt een hele bijzondere sfeer, genesteld in de stromen van de Charente.

Saintes, een stad met het label « Stad van Kunst en Historie ».

De stad Saintes was een van de meest invloedrijke plaatsen in de Gallo-romeinse tijd. Als belangrijke religieuze plaats, is het een christelijke stad van de eerste orde, op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De stad bewaart met veel zorg de overblijfselen van zijn verleden, evenals zij opmerkelijke monumenten. Tijdens uw rondwandelingen in de stad kunt u een bezoek brengen aan: L’Arc de Germanicus, het best bewaard gebleven amfitheater aan de Atlantische kust, l’Abbaye-aux-Dames of de Basilique Saint Eutrope die behoren tot de monumenten van de romeinse kunst die u gezien moet hebben.

Het archeologische museum exposeert delen van antieke, wereldlijke en religieuze monumenten, evenals vele objecten die gevonden zijn bij opgravingen, waaronder een paradestrijdwagen die dateert uit de eerste eeuw.

Saintes, een stad waar het goed toeven is aan de oevers van de Charente.

Ga aan boord voor een riviercruise en ontdek de stad opeen andere manier. De hoofdstad van Saintonge ademt de sfeer van het Zuiden. Laat u betoveren door de kleine tuintjes, de verborgen steegjes en de straatjes met gebeeldhouwde gevels.

Wat betreft activiteiten, kunt u typische festivals bezoeken, die het rijke verleden van de stad oproepen, zoals het "Festival de Saintes", die elk jaar in de maand juli plaatsvindt, in de Abbaye-aux-Dames.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español