Current Size: 100%

Printer-friendly version

Rivieren en landschappen

4 grote rivieren over te steken van de Charente - Maritime en dragen bij tot de rijkdom en verscheidenheid van zijn landschappen : de Charente , de Seudre , de rivier de Sèvre en de Gironde.

Als de afdeling is vernoemd naar een rivier, het is geen toeval ! Veel rivieren kriskras de Charente-Maritime en bieden een geprivilegieerde leefomgeving op het ritme van het water ...

Charente en zijn zijrivieren als La Boutonne De Seugne vreedzaam steken de Charente-Maritime en bieden een echte moment van zoetheid, weg van de drukte van de kust.

Op Charente, mooie dorpen verdienen een kijkje. Saint Savinien, Port d'Envaux of Crazannes herinneren aan de rijke geschiedenis van de rivier toen het per binnenschip Cognac en Charentais wijn land naar de havens van de kust vervoerd. Saint Jean d'Angely, aan de voet van de Boutonne is een ideale tussenstop voor degenen die willen genieten van het goede leven Charente.

De man heeft de vorm van een fantastisch landschap langs de Seudre. Land van de oesterteelt, de Seudre is een puzzel van kleuren, smaken en geuren. Arvert, het mooie dorp Mornac sur Seudre of Saujon zijn populaire vakantieoorden in het hart van de oester bekken.

Andere sfeer ten noorden van de Charente-Maritime met de monding van de Sèvre Niortaise.

De baai van l'Aiguillon biedt gevarieerde en wisselende landschappen op elk moment van de dag. Dit is een paradijs voor vogels. De rivier stroomt Sevre stroomopwaarts in Marans, de voormalige commerciële haven dokken en vooral een lust voor het hart van de Marais Poitevin, ook wel bekend als "Groene Venetië" en haar doolhof van groene kanalen.

De Charente-Maritime is ook de grootste estuarium in Europa, de Gironde.

Wilde natuur tegenover de Médoc, zal je af komen de beschermende blik van Cordouan, ook wel "de vuurtoren van koningen" of "het Versailles van de zee" ... De monding van de Gironde is vol met kleine dorpjes zo mooi dan elkaar. De meest bekende is Talmont sur Gironde en de Sainte Radegonde kerk klif. Ook Mortagne sur Gironde waarvan de hoge stad biedt een zeer mooi uitzicht op het estuarium.

Gemeenschappelijk punt van de rivieren: We vinden heel veel pleinen, typische van de Charente cultuur!

Lees meer: ​​Network stenen dorpjes en water - De monding van de Gironde

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español