Current Size: 100%

Printer-friendly version

De Saintonge, oude provincie met Saintes als hoofdstad

De Saintonge, een ideale plek om op adem te komen in Charente-Maritime.

In het zuiden van het departement strekt de oude provincie van de Saintonge zich uit over een glooiend landschap, met Saintes als hoofdstad.

De Saintonge, tussen de Atlantische Oceaan en Cognac, vlakbij toeristische trekpleisters.

Van oudsher was Saintes de historische hoofdstad van de oude provincie van de Saintonge. En het is nog altijd de grootste stad van de natuurrijke en zeer gevarieerde regio die is samengesteld uit micro-regio’s.

De Saintonge wordt doorkruist door talrijke rivieren en is daardoor een vruchtbaar en welvarend gebied dat uitnodigt om de verschillende waterstromen te komen ontdekken met hun geschiedenis: de Charente natuurlijk, mais ook de Boutonne, de Trézence, de Nie (Varaize), de Né, de Courance, de Antenne, de Seugne, de Gères, de Médoc, etc.

Ga op ontdekkingsreis in een zeer rijk historisch en cultureel gebied : de Eglise Saint-Pierre-de-la-Tour in Aulnay-de-Saintonge, de kerk van Varaize, de Prieuré de Saint-Jean-l'Evangéliste in Trizay. U zult in deze kleine stadjes vele overblijfselen vinden uit de Middeleeuwen, en zelfs uit het Romeinse tijdperk.

Een van de vier wegen van de route naar Santiago de Compostella loopt door de Saintonge van noord naar zuid, via: Aulnay-de-Saintonge, Saint-Jean-d'Angély, Saintes, Pons en Mirambeau.

De Saintonge, een zonovergoten gebied tussen land en zee.

Met de Côte d'Azur en sommige delen van de Pyreneeën, heeft de Charente-Maritime een van de meeste zonne-uren per jaar (1600 u per jaar zon in La Rochelle).

Een verblijf in de Saintonge, dat is kiezen voor een omgeving waar men zich kan ontspannen, een plek om helemaal bij te komen en alle drukte van de dagelijkse activiteiten te vergeten.

De Saintonge is een kustregio die het grootste eiland van de Charente omvat, namelijk het île d’Oléron, een « must » om te bezoeken tijdens de vakantie.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español