Current Size: 100%

Printer-friendly version

Ontdek de Atlantische kust, voor een geslaagde vakantie in Frankrijk

Ontdek het plezier van een vakantie aan de Atlantische kust

Kies voor de Charente-Maritime voor een vakantie aan de kust, en geniet van de vele verschillende landschappen in al hun schoonheid. van La Rochelle tot Royan, via Fouras of Ronce-les Bains, dit is de ideale regio voor een gezellige vakantie met het hele gezin.

Zandkastelen en vliegers, mosselen en wilde oesters, zee spray, vissen, zeilboten aan de horizon, een gezouten karamel, een mooie speeltuin voor uw vakantie in Charente-Maritime met de smaak van herinneringen kindertijd. Aan de rand van de rivier of langs de zandstranden, de zee is kalm en de temperatuur van het water is optimaal, dankzij de Golfstroom.

Op de meeste stranden toezicht is gegarandeerd de hele zomer, zodat u laat uw kinderen rustig zwemmen. Een must : een mini - cruisen van het ene eiland naar het andere.

Geniet van een vakantie op het platteland van de Charente

Eerste stop aan de Côte de Beauté. Royan, ook wel de «stad van de kunst en de historie» genoemd, zal u verleiden met zijn stranden en zijn originele architectuur van de «jaren 50». In de directe omgeving vindt u andere badplaatsen zoals Saint-Georges-de-Didonne of Saint-Palais-sur-Mer, een paradijs voor gezinnen die een gezellige vakantie zoeken.

Meer naar het noorden vindt u een minder stedelijk landschap. De Côte Sauvage en het dennenbos van de Coubre zijn ware paradijzen voor liefhebbers van trektochten en fietssport. Middenin een verbazingwekkende omgeving vervolgt u de ontdekking van deze mooie regio met een bezoek aan La Palmyre, Bonne Anse of de Vuurtoren van de Coubre, om vervolgens aan te komen bij Ronce-les-Bains. Aan deze kust wachten immense zandstranden op u. De Côte de Beauté ligt ook aan de weg naar de Vélodyssée.

Aan de zeestraat van Antioche heerst een heel andere sfeer. Fouras-les-Bains is ideaal voor een idyllische gezinsvakantie, dankzij de «dorpse» sfeer. Châtelaillon-Plage maakt ook deel uit van die badplaatsen waar u zich in de jaren « 1900 » waant.

De Atlantische Kust biedt veel verschillende activiteiten

Sportieve activiteiten : zeilen, windsurfen, kitesurfen, gewoon surfen, wandelen, jetskiën, zeilen strand, vissen en reizen in de zee.

De stranden aan de Atlantische kust staan bekend om hun schoonheid. Maar dat is niet de enige troef van deze regio. Het is namelijk ook mogelijk om vele activiteiten te ondernemen, zoals zeilen, watersport, fietsen, trektochten en u kunt er genieten van vele evenementen als festivals, concerten, nachtelijke markten enz... U vindt de belangrijkste evenementen van dit jaar in onze rubriek Agenda.

  • Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español