5 goede redenen om te kiezen voor de camping

16 January 2019
Portret van Pierre, blogger. ©P.Migaud / FDHPA17

Pierre

Niks is beter dan de camping!

5 goede redenen om te kiezen voor de camping!

We hebben allemaal weleens getwijfeld over het reserveren op een camping. Vaak denken we dat het een beetje ouderwets is, en daarbij komt dan het beeld van het typische campingleven dat in films of op TV te zien is. En toch heeft de camping ontzettend veel te bieden. Kamperen gaat tegenwoordig prima samen met comfort. Hier is een persoonlijk lijstje van waarom campings absoluut de moeite waard zijn!

Goede reden n°1: Het échte kampeergevoel 

Ontwaak de natuurmens die in u leeft! Bij aankomst op de camping is echt even afkoppelen van het drukke stadsleven; hier verblijft u in een ongerepte natuur, ideaal voor ontspanning et zonder stress. Zodra de koffers zijn uitgeladen ervaart men direct het rustgevende gevoel van een camping. Horloge af, geen verplichtingen of agenda meer: het is tijd om bij te tanken... Eindelijk!

Daarbij biedt de streek Charente-Maritime een groot aantal landschappen: pijnbomen, duinen, moerassen, stranden vlakbij, wijngaarden, platteland... ideaal om tot rust te komen en eropuit te gaan.

Goede reden n°2: Ontelbare herinneringen voor de kinderen

We herinneren ons ALLEMAAL onze eerste vakantie op de camping, buren die vrienden zijn geworden, middagen in alle vrijheid spelen met vriendjes, en soms zelfs een eerste kus... De camping is gewoon een plek voor ontelbare herinneringen die vastgeroest blijven en waar we met veel plezier aan terugdenken. Dus, waarom zouden we de kinderen daar niet ook van willen laten genieten? Kinderen en tieners zullen zich helemaal thuis voelen op de camping waar de vrijheid van een vakantie samengaat met een veilige omgeving.

"…de camping is gewoon een plek voor ontelbare herinneringen die vastgeroest blijven en waar we met veel plezier aan terugdenken..."

Vooral omdat talloze campings tegenwoordig allerlei activiteiten en faciliteiten bieden voor jongeren: clubs voor kinderen of tieners, sportactiviteiten, thema-avonden, multi sportterreinen, waterglijbanen en ga zo maar door! "Mam, Pap, ik verveel me" is dan ook een zin die niet te horen is op de camping. Zoek een camping met activiteiten voor het hele gezin.

Goede reden n°3: Vergeet niet uw badkleding

Het is zomer, het is warm... en dus? Op naar het zwembad van de camping waar alles aanwezig is voor volop waterplezier. In de streek Charente-Maritime biedt een groot aantal campings waterparken met waterglijbanen en soms zelfs een wellnessruimte. Terwijl de kinderen spelen is het misschien het juiste moment om eindelijk eens aan uzelf te denken. Maak dus gebruik van de Spa, balneoruimtes en andere 'Zen' activiteiten die de campings tegenwoordig bieden.

En regen hoeft het plezier ook niet te drukken. Campings zijn steeds vaker uitgerust met een overdekt zwembad om lekker te zwemmen met het gezin. Zoek een camping met zwembad.

Goede reden n°4: Het is niet alléén kamperen!

De Nederlandse film Camping uit 1978 met Peter Faber was zo typisch voor het ouderwetse campingleventje, maar daar is niet veel meer van over: tegenwoordig bieden campings allerlei verschillende huuraccommodaties, met voor ieder wat wils. Een campingvakantie krijgt nu een luxetintje!

Een compleet ingerichte mobile home, een cottage met 5-sterrencomfort, chalets en soms ook originele accommodaties zoals een joert of zigeunercaravan, safaritenten en zelfs een 'carrelet'! De streek Charente-Maritime biedt keuze voor elk budget. 

Liefhebbers van het échte kamperen blijven niet achter: er zijn nog genoeg campings met kampeerplaatsen voor een tent, caravan of camper. Dat is nou juist wat de camping zo aantrekkelijk maakt: er is voor ieder wat wils!

Goede reden n°5: Nooit zonder internet

Zo, nu dat ik u heb overtuigd: bent u klaar voor een campingvakantie deze zomer? Maar dan breekt u ineens het zweet uit, en gaat u twijfelen... kan ik wel mijn favoriete serie blijven kijken of mijn laatste foto's op social media zetten? Geen stress, het kan allemaal. De meeste campings hebben een goede Wi-Fi verbinding. Soms gratis, soms tegen betaling: er is in ieder geval Wi-Fi zodra u aankomt. Bekijk campings met Wi-Fi. En anders is het misschien het juiste moment om de technologie even een paar dagen met rust te laten? 

Activiteiten voor het hele gezin

Een ruime keuze aan huuraccommodaties

Bijtanken in een natuurlijke omgeving

  • Gezin in een zwembad
  • Zicht op trendy mobile homes - ©PW Photographie - FDHPA17
  • Meisje speelt tafeltennis
  • Relaxen aan het zwembad
  • Lezen bij de tent