Ile de Ré

Een eilandje met talloze facetten

Het île de Ré staat bekend om zijn bijzondere lichtinval, de zon, de blauwe zee en prachtige landschappen.

Voor een ander decor: op naar het noorden van de Charente-Maritime, uit de kust bij La Rochelle, voor een bezoekje aan "Ré la blanche".

Laat de auto staan en ontdek dit eiland met de fiets, dankzij de talloze fietspaden.

Ontdek het île de Ré en de prachtige omgeving 

Het île de Ré is bekend vanwege de uitstraling van de tien dorpjes die het eiland vormen. De prachtige plaatsjes Ars en La Flotte zijn daar uitstekende voorbeelden van. Een bezoekje aan de haven van Saint-Martin-de-Ré om een ijsje te eten en te shoppen is écht een must. Maar het île de Ré is ook aantrekkelijk vanwege de brede zandstranden, de zoutpannen en de kleurrijke omgeving.

De talloze fietspaden nodigen u uit om op eigen tempo het eiland zonder de auto te bezoeken. Dit kan het hele jaar door, dankzij het zachte klimaat. Geniet ook van een verkwikkend boottochtje en adem de zeelucht.

Er zijn elk seizoen talloze activiteiten te vinden: wandelen, fietsen, paardrijden of tennissen met familie of vrienden. Verder kunnen er het hele jaar door glijsporten worden uitgeoefend.

Dé bestemming voor een thermale kuur

De Charente-Maritime is het belangrijkste departement van Frankrijk wat betreft thermale kuren met zeewater. Met talloze thalassotherapiecentra, Spa's en schoonheidssalons draagt het île de Ré ruimschoots bij aan deze reputatie en heet het hele jaar liefhebbers van thermale kuren welkom. Laat de dagelijkse stress achter en kies voor de wellness van de zee.