La Rochelle

Een heerlijke bestemming

La Rochelle, een bezoekje waard tijdens uw vakantie. Geniet van een ongerepte omgeving en toerisme op een unieke plek.

Rue Saint Jean du Perot in La Rochelle - ©P.Migaud / FDHPA17

La Rochelle ligt in een prachtige omgeving aan de Atlantische Kust. De stad heeft zijn bijzondere bouwwerken en erfgoed weten te bewaren, ondanks de modernisatie.

La Rochelle, een authentieke stad in de streek Charente-Maritime

De maritieme geschiedenis is één van de sterke punten van de ontwikkeling van het departement, zowel op economisch gebied als qua cultuur en toerisme. Met zijn 80.000 inwoners is La Rochelle één van de meest aantrekkelijke steden van Frankrijk, als het om toerisme gaat.

U zoekt een camping voor een aangename vakantie? Dan is La Rochelle de plek die u zoekt.

La Rochelle biedt talloze mogelijkheden voor uitstapjes, en uw vakantieprogramma loopt dan ook snel vol: wandelen in het oude, autovrije stadscentrum, zonnen op één van de terrasjes van de oude haven met zijn bekende torens, langs de zee struinen of een boottochtje maken om de zeelucht in te ademen.

Geniet ook van de activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, de verschillende evenementen en het bekende muziekfestival Francofolies. Breng dus een bezoek aan deze legendarische stad, door een camping te reserveren in La Rochelle en omgeving, voor een paar dagen of weken. De nabijgelegen eilandjes île d’Oléron en île de Ré maken het een uitstekende uitvalsbasis voor een vakantie.

Een ontspannen vakantie aan zee

Zowel de inwoners van La Rochelle als vakantiegasten genieten van de unieke sfeer van de stad, zelfs bij een kort verblijf in dit prachtige plaatsje. Hier is de oceaan alom aanwezig, in de vier havens die de stad telt: de oude haven in het centrum, de plezierhaven van Les Minimes, de handelshaven van La Pallice en vissershaven Chef de Baie.

La Rochelle heeft ontzettend veel te bieden, dankzij de ligging aan de Atlantische Kust en volop erfgoed als bewijs van de rijke geschiedenis van de stad.

Sportfanaten kunnen kiezen uit het grote aanbod van deze stad: het hart van een streek gericht op nationale en internationale wateractiviteiten.

La Rochelle biedt milieuvriendelijke transportmiddelen: deelfietsen, elektrische pendelbusjes, veerpontjes, elektrische auto's... En voor ontspanning is er in de stad volop groen te vinden: parken en tuinen, moerasgebied van Tasdon, en een strand met het label "Pavillon bleu".

Voor een dagje strand kunt u naar Châtelaillon-Plage, het favoriete badplaatsje van de inwoners van La Rochelle.