Rochefort-Océan

De streek van het Fort Boyard

Toeristische trekpleister Rochefort-Océan ligt aan de uitmonding van de Charente.

Ontdek de authentieke en bijzondere landschappen tussen zee en oevers van de Charente. Rochefort-Océan strekt zich uit van Fouras in het noorden tot Port-des-Barques in het zuiden, tot aan de grens met Brouage.

Fouras en het île d’Aix

In het noorden van de streek biedt de badplaats Fouras-les-Bains ongetwijfeld het meest populaire strand voor de inwoners van Rochefort. Het strand kijkt uit op het Fort Boyard en het île d’Aix, dat binnen twintig minuten met de boot te bereiken is.  

Maak gebruik van het toeristische treintje om de geschiedenis van deze badplaats te ontdekken, in Belle-Époque stijl gebouwd. Bezoek de top van het Fort Vauban en geniet van het adembenemende uitzicht op de eilanden Oléron, Aix en Madame.

Bij de Pointe de la Fumée kunt u met een veerpont richting het île d'Aix of een rondvaart maken rondom het Fort Boyard. 

Rochefort, de arsenaalstad

Rochefort, een bekend kuuroord, is een arsenaalstad die onder het bewind van Lodewijk XIV werd gebouwd door Colbert. Het kleinschalige stadje is erg aangenaam.

Hier kunt u tijdens een wandeling genieten van de rust aan de oevers van rivier de Charente.

Breng ook een bezoek aan de Corderie Royale en de Hermione, de twee trekpleisters van het Arsenal. Het musée des Commerces d’Autrefois neemt u mee naar jaren 1900. Maak van een bezoek aan het musée Saint-Hèbre gebruik om het huis van Pierre Loti in 3D te ontdekken en een deel van het werk van de schrijver.

Port-des-Barques en île Madame

Ontdek het prachtige oesterdorpje Port-des-Barques, dat aan de uitmonding van de Charente ligt. Dit vissersdorp met lage huizen is omringd door talloze houten steigers met 'carrelets' (typische vissershuisjes). Dit schilderachtige decor is ook te vinden op het nabijgelegen île Madame, dat bij laag water via het pad de 'Passe aux Bœufs' bereikbaar is.