De Saintonge

Dé plek om bij te tanken in de Charente-Maritime

In het zuiden van het departement ligt de voormalige provincie Saintonge in een glooiende natuur.

Al van oorsprong had de voormalige provincie Saintonge de historische stad Saintes als hoofdstad. Het is nog steeds de belangrijkste stad in deze uiteenlopende natuurstreek.

Op de weg naar Santiago de Compostella

Door de Saintonge lopen talloze rivieren. Het is een vruchtbaar en rijk gebied waar allerlei waterstromen met elk een eigen geschiedenis kunnen worden ontdekt: rivier de Charente natuurlijk, maar ook de Boutonne en de Seugne...

Ontdek het rijke historische en culturele erfgoed: de Saint-Pierre-de-la-Tour kerk in Aulnay-de-Saintonge, de kerk van Varaize en de Saint-Jean-l’Évangéliste kloosterkerk in Trizay. In deze plaatsjes zijn talloze ruïnes uit de Middeleeuwen te vinden, en zelfs uit de Romeinse tijd.

Eén van de vier wegen naar Santiago de Compostella loopt van noord tot zuid door de Saintonge, langs stadjes als: Aulnay-de-Saintonge, Saint-Jean-d'Angély, Saintes, Pons en Mirambeau.

De Saintonge, een zonnige streek tussen land en zee 

Naast de Côte d'Azur en een aantal plekken in de Pyreneeën heeft de Charente-Maritime één van de meeste zonne-uren per jaar (1.600 uur zon per jaar in La Rochelle).

Vakantie in de Saintonge is kiezen voor een rustgevende omgeving. Het is dé plek om bij te tanken. De Saintonge is een kuststreek met het grootste eiland van de Charente-Maritime: het île d’Oléron, een "must" om te bezoeken voor vakantiegasten.