Ile d'Oléron

Betoverende natuurlandschappen

Het île d'Oléron heet u welkom in een bijzondere natuuromgeving.

Het eiland is uiteenlopend en biedt nog ongerepte natuur. Ontdek het île d’Oléron en het bijzondere historische erfgoed.

Bijzonder historisch erfgoed

Ontdek de bijzondere plekken van het île d’Oléron. Breng een bezoekje aan de citadel van Le Château d’Oléron, naar het ontwerp van Vauban gebouwd om de 'Courreau-passsage' tegen vijandelijke invasies te beschermen.

Beklim de 224 treden van de legendarische Phare de Chassiron (46 meter hoge vuurtoren), boegbeeld van het eiland, of kies voor een onvergetelijke boottocht rondom het nationaal (én internationaal!) bekende Fort Boyard.

Landschappen van het île d’Oléron, "La Lumineuse" 

Het île d’Oléron telt een aantal prachtige zandstranden langs indrukwekkende pijnboombossen. Dit unieke natuurlandschap is ideaal om bij te tanken.

De sportactiviteiten van het eiland zijn uitstekend voor liefhebbers van glijsporten, maar ook wandelaars en fietsfanaten die gebruik kunnen maken van de paden door de prachtige pijnboombossen en de oude zoutpannen.

Bij de Phare de Chassiron vuurtoren vindt u kalkrotsen die uitsteken boven de Atlantische Oceaan. Ontdek dit eiland te voet of met de fiets, u zult verrast worden door de talloze landschappen.

Het île d'Oléron, een streek vol tradities

Eén van de typische activiteiten op het île d’Oléron is vissen, zoals te zien is in de prachtige haven van La Cotinière, de belangrijkste vissershaven in de Charente-Maritime. De binnenvarende boten bij hoogtij vormen een waar spektakel.

De oesterkwekerij is ook een grote handelsactiviteit op het eiland, waarbij de kleurrijke oesterhuisjes van de oesterkwekerijen hun authentieke karakter hebben bewaard. Het île d’Oléron is wereldwijd bekend om zijn oesters met de benaming "Marennes-Oléron", heerlijk om van te proeven.

Er wordt ook wijn verbouwd op het eiland. In het wijngebied van Oléron wordt met de "Cognac" druif gewerkt, waarmee de plaatselijke wijnbouwers de bekende "Pineau des Charentes" maken en een typische streekwijn.