Royan Atlantique

Een aantal bekende badplaatsen

De streek Royan Atlantique strekt zich over bijna 100 km uit langs de kust, tussen de uitmondingen van de Seudre en de Gironde.

Bouwstijl van Royan - ©P.Migaud / FDHPA17

Van Ronce-les-Bains tot Mortagne-sur-Gironde worden baaitjes en zandstranden afgewisseld met pijnboombossen en schiderachtige dorpjes. Uw vakantieprogramma staat vol activiteiten aan zee of in de natuur!

Royan, een badplaats uit de fifties

Royan is dé badplaats waar het hele jaar van alles te doen is. Liefhebbers van de retro-stijl genieten hier van de bouwstijl uit de jaren '50. Maar de stad is ook bekend vanwege de prachtige Belle-Époque villa's langs de kust.

Het Grande Conche strand, in het hart van de badplaats, is het boedgbeeld van de stad met zijn blauw en wit gestreepte strandhutjes.

Winkels, cafés, hippe bars en discotheken maken van Royan een levendige stad en een populaire badplaats. 

De sfeer van Royan is ook te vinden in de nabijgelegen plaatsjes als: Vaux-sur-Mer, Saint-Palais-sur- Mer, Saint-Georges-de-Didonne en Meschers.

De Côte Sauvage en het Forêt de la Coubre

Het Forêt de la Coubre is dé plek bij uitstek voor natuurliefhebbers! Dit staatsbos strekt zich uit over 8.000 hectare tussen Ronce-les-Bains en La Palmyre, grenzend aan de duingordel van de Côte Sauvage. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers! Het bos telt zo'n dertig kilometer aan wandelpaden, maar ook het prachtige fietspad van de Vélodyssée.

Breng zeker een bezoek aan de Zoo de la Palmyre, één van de meest bekende dierenparken van Europa.

Schilderachtige dorpjes

Kent u de dorpen Mornac-sur-Seudre en Talmont-sur-Gironde al? Ze staan op de lijst van "Mooiste dorpen van Frankrijk" en zijn absoluut een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Royan Atlantique.

Mornac, aan de oevers van de Seudre, is een dorp van kunstschilders. Hier kunt u genieten van de traditionele, wit geverfde huisjes en de kleurrijke oesterkwekershuisjes.

In Talmont heeft u rondom de verrassende Romaanse kerk op de rots een bijzonder uitzicht op de uitmonding van de Gironde. De straatjes met stokrozen nodigen u uit om rond te struinen in dit dorp dat ook bekroond werd met het label "Petites Cités de Caractère".