Ile d'Oléron - Marennes

Fort Boyard vanaf het île d’Oléron

16 January 2019
photo_blog.jpg

Virginie

Mijn favoriete strand op het île d'Oléron

We zijn pas een paar dagen op het île d'Oléron en de kinderen hebben nog niet in de gaten dat we vlak bij het Fort Boyard zijn, dus vandaag: op naar het Saumonards strand in Boyardville, om ze te verrassen! 

 

Het Fort Boyard vanaf het Saumonards strand

Het strand is goed toegankelijk, met parkeerplaatsen onder de pijnbomen. We hadden ook met de fiets kunnen komen. Over het pad door het Saumonards bos, dat de duinen beschermt, zijn we binnen een paar minuten op het strand. 

De receptionniste van de camping had gelijk: het Saumonards strand is prachtig! Duinen, bossen en oneindig strand… Ik zie de eerste hulppost, ideaal voor een dagje strand met het gezin! Terwijl hun vader de parasol, de koelbox, bodyboards en tassen met emmers en schepjes probeert te dragen, rennen de kinderen al naar het water... totdat ze ineens stoppen wanneer ze het Fort Boyard zien, een prachtig stenen gevaarte omringd door water. Het fort in het écht zien is toch wel héél iets anders dan op televisie: 68 meter lang, 32 meter breed en 20 meter hoog! Buiten het bekende TV-programma werd het fort ook gebruikt als decor voor de Franse film 'Les Aventuriers' met Lino Ventura en Alain Delon. Dit fort heeft al vele filmsterren voorbij zien komen!

Een fantastisch uitzicht op het Fort Boyard  

Terwijl de kinderen op het zand een mini Fort Boyard bouwen, installeren wij ons op het strand, dat inderdaad een fantastisch uitzicht biedt op het Fort en het île d'Aix.

De zee is prachtig en rustig. Terwijl hun vader wat verderop aan het zwemmen is, juichen de kinderen hem toe om tot het fort door te zwemmen. Hét moment om even wat te lezen en ontspannen in de zon. Hoewel er toezicht is op het strand, kijk ik of de kinderen niet te ver weg lopen, vooral omdat er verderop een naturistenstrand ligt!

Tussen twee plonzen in het water roepen de kinderen me, want ze weten zeker dat ze de torenwachter gezien hebben. Het Fort ligt op 2 kilometer van de kust, dus afgezien van een goed stel ogen.... Het is tijd voor een tussendoortje, dus we gaan voor een ijsje naar de plezierhaven van Boyardville. Chocolade, karamel met gezouten boter, viooltjessmaak of citroenmeringue, héérlijk!  

 We komen nog terug voor een boottochtje, om als een soort avonturiers op pad te gaan richting het Fort! 

Er vaart een rondvaartboot de haven binnen. Bij het zien van de lachende gezichten van de reizigers besluiten we dat we terugkomen voor een boottochtje, om als een soort avonturiers op pad te gaan richting het Fort! Ondertussen nemen we ene kijkje bij het Fort des Saumonards, uit de 17e eeuw. Dit fort werd later gebruikt als accommodatie voor vakantiekolonies.

We komen zeker terug tijdens onze week vakantie, voor een picknick op het strand, met zicht op de zonsondergang en de prachtige kleuren van Oléron 'la lumineuse'…

Vind uw camping op het eiland Oléron

Boottochten om het Fort Boyard van dichtbij te zien

Aan het einde van de dag picknicken op het strand

Strand met toezicht, ideaal voor kinderen

  • Toegang tot het strand van Boyardville
  • Fort Boyard en Plage des Saumonards op de achtergrond
  • Kind springt in de zandduinen van Boyardville